Hem actualitzat la versió de Moodle de l’Aula Virtual

11/03/2024
Durant aquests primers mesos de 2024, hem migrat de la versió 3.9 a la 4.1 de Moodle, que és l’entorn virtual d’aprenentatge de codi obert en què es basa l’Aula Virtual de l’EAPC. Això ha comportat revisar i actualitzar el full d’estils, els cursos i els seus recursos, i dels documents de suport. També s’han actualitzat els continguts del Taller de familiarització amb l’entorn (TFE), previ a l’inici dels cursos, i les respostes a les preguntes més freqüents (PMF): PMF d’accés als cursos i les PMF dels cursos

Actualitzem l'Aula Virtual

09/01/2024

L'EAPC està fent tasques relacionades amb el canvi de versió de l'Aula Virtual. La data prevista per a l'inici dels cursos amb la nova versió plenament operativa és l'11 de març.

Mentre s'estan fent aquestes tasques, no s'impartiran cursos a l'Aula Virtual amb caràcter general. Només s'impartiran de manera excepcional alguns cursos concrets els alumnes dels quals rebran la informació oportuna per part dels gestors dels cursos.


Sabíeu que l’Aula Virtual de l’EAPC és accessible via app mòbil?

Si esteu interessats/ades a accedir a l’Aula Virtual amb dispositius mòbils (telèfons o tauletes), us convindrà saber que existeix l’app Moodle Mobile la qual us permet accedir d’una manera més fàcil a tots els vostres cursos i realitzar-ne les activitats, fins i tot quan no tingueu connexió a Internet. Només us heu de descarregar l’app, que és gratuïta, introduir-hi el domini de l’Aula Virtual (aulavirtual.eapc.gencat.cat) i autenticar-vos amb els vostres usuari i contrasenya. Trobareu més informació sobre l'app, en aquesta pàgina d’informació del projecte [en anglès].

L’entorn de formació oberta canvia!

Aquest nou entorn inclou els continguts en obert dels cursos de l’Escola i els sis espais temàtics que hi ha actualment operatius. L’adreça web ha canviat i els comptadors de visites comencen des de zero aquest 2019. L’adreça URL de l’antic Espai de formació oberta deixarà de ser operativa en els propers mesos.

Les PMF dels cursos publicades en obert

Les respostes de les preguntes més freqüents (PMF) dels cursos virtuals i semipresencials de l’Aula Virtual de l’Escola, estaven disponibles per als alumnes dels cursos des de 2012. Des de juliol de 2019 estan publicades també en obert, amb la nova plantilla de l’entorn de Formació Oberta, i per tant estan accessible per a tothom.

L’Aula Virtual canvia de versió de Moodle i actualitza el seu tema visual.

L’entorn virtual d’aprenentatge de l’EAPC està basat en el programari lliure Moodle. Aquest juliol de 2019 hem passat de la versió basada en Moodle 2.8 a la versió 3.5. Hem revisat les funcionalitats de la nova versió, revisat els cursos i les documentacions de suport i configurat paràmetres gràfics perquè visualment sigui més atractiu i la navegació més intuïtiva.