Sou aquí: inici » 2. Seguiment de tot el que es diu d'un tema o òrgan administratiu al web social

2. Seguiment de tot el que es diu d'un tema o òrgan administratiu al web social

El web social, és a dir, el web dels blogs, de les notícies en actualització contínua, de Facebook i de Twitter és un web canviant. Si la nostra organització vol estar atenta a què es diu d'un determinat tema, no serveix el vell recurs de "visitar" uns webs de referència, uns determinats noticiaris, unes fonts concretes. En qualsevol lloc, en qualsevol moment la nostra organització pot ser objecte de menció, en positiu o en negatiu.

Aquesta segona part del curs vol dotar-vos de les eines i les estratègies necessàries per poder escoltar la xarxa i obtenir la màxima informació sobre un determinat tema sense que això suposi, necessàriament, perdre-us en un maremàgnum d'informació.

En primer lloc us explicarem com fer cerques en una Internet que s'actualitza contínuament. Serà a l'apartat 2.1. Cercar informació en entorns dinàmics i socials. Haureu de familiaritzar-vos amb els cercadors i descobrir-ne les possibilitats. Ràpidament veureu que el seu ús és altament aplicable a la Direcció General o a l'organisme on treballeu, ja que us permetrà descobrir-ne la presència, veure que els temes que us afecten professionalment són també temes d'aquesta "gran conversa" que congrien persones a títol personal amb diaris, blogs, etc.

L'Internet social: milers de converses simultànies. On mirar On escoltar? 

Autora: Carolina Melissa
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Redes-sociales-tacticas.jpg#filelinks Tot i això us adonareu que si cada dia heu de fer la cerca de diversos conceptes en tots aquests cercadors, segurament no donareu l'abast.

Per evitar aquest problema, en segon lloc us explicarem què són els canals RSS, a partir dels quals podem obtenir informació actualitzada i succinta. A més aquests canals poden agregar-se en una única eina: els agregadors. Si controlem els canals RSS necessaris en un agregador, des d'un únic flux informatiu podrem saber tot el que s'està dient de la nostra organització o del tema que volem seguir. Us ho explicarem a l'apartat 2.2. El seguiment. Canals RSS i agregadors de continguts.

Un cop adquirides aquestes habilitats, ens haurem de plantejar la sistematització d'un monitoratge, és a dir, d'un sistema permanent i còmode de seguiment de tot el que es diu sobre la vostra unitat d'adscripció al web social. A l'apartat 2.3. El monitoratge d'una organització al web social us introduirem a la metodologia del monitoratge a fi que n'entengueu totes les dimensions.

A continuació, veurem com diverses possibilitats pràctiques de monitoratge: des de sistemes molt senzills i elementals fins a sistemes més sofisticats. Serà a l'apartat 2.4. Monitoratge pràctic.

Per acabar aquesta segona part, veurem la utilitat de tot el que hi hem après i que no es limita a saber el que diuen de nosaltres, sinó moltes més coses. Serà l'apartat 2.5. Utilitat del monitoratge: de la reputació digital al benchmarking.

Segons les vostres necessitats, us caldrà un sistema de monitoratge més senzill o més elaborat.



<< | >>